2017 Yılının En iyi Ücretsiz SEO Araçları
Söz konusu SEO olduğunda, çalışmaları gerçekleştirmek için elimizin altında birçok araç bulunuyor. Bu araçlar, çalışmanızı yaparken kimi zaman size zaman kazandırıyor kimi zaman ise başınızı büyük bir dertten kurtarıyor. Aşağıdaki listede bu senenin etkili ücretsiz SEO araçlarına göz atabilirsiniz.
Ücretsiz seo araçları daha çok giriş seviyesinde hizmet sunarlar. Birçoğunun içinde kısıtlamalar bulunurken, bu kısıtlamaları kaldırmak için ücret ödemeniz gerekir.
Google Search Console
2015 yılının öncesinde Google Webmaster Tools olarak anılan bu araç, 20 Mayıs 2015’te Google Search Console adını aldı. Google Search Console, kullanılması elzem olan bir araç olarak karşımıza çıkıyor. Sitenizle alakalı geniş ölçekli inceleme yapabileceğiniz bu araçla birlikte sitenizin backlink düzenlemelerini, robots.txt ve sitemap.xml dosyalarını testlerini ve mobil uyumlu olmayan sayfalarınızı belirleyebilirsiniz
Google Analytics
Tamamen ücretsiz olan Google Analytics, sitenizin arama motorlarındaki yerini işleyişini, sitenize ne kadar ziyaretçi geldiğini, nasıl düzenlemeler yaparsanız sitenize ziyaretçi sayınızın artacağınızın yanıtını verir.
Google AdWords Keyword Planner
Aslında AdWords kullanıcılarını hedefleyen GAKP, yine de SEO çalışmalarınız için olmazsa olmazdır. Hangi anahtar kelimeler ya da anahtar kelime dizileriyle ilgili tavsiyeler veren GAKP da tamamen ücretsizdir.
Google Trends
Google Trends, insanların arama motorlarında yaptıkları aramaları ve belirli anahtar kelimelerin aranma istatistiklerine kadar size ver isağlayan bir araçtır.
Bing Webmaster Tools
Birçok kullanıcı Google Search Console kullanıyor olsa da Bing Webmaster Tools da buna benzer hizmet veren bir araç. GSC’den ayrılan özelliği ise daha detaylı analize, bilgilere ve SEO geliştirme tavsiyelerine buradan ulaşabiliyor olmanız.
Screaming Frog
Tamamen ücretsiz olmayan bu araç, ize 500 URL tarama yapma hakkı tanıyor. 149 Pound ücretini öderseniz, sınırsız tarama yapabiliyorsunuz. Bu yaptığınız taramaları kaydedebiliyor ve diğer konfigürasyon seçeneklerine ulaşabiliyorsunuz.
Black Widow
Web sitenizin yapısında garip görülen bölgeleri, sitenizin yapısal düzeni ve site işi linkleme eksikliklerini bu araçla kontrol edebilirsiniz.
Soovle
Bu araçla birlikte, Google’da araması yapılan kelimelerin ve terimlerin diğer versiyonlarını görebiliyoruz. Google’da arama yaparken gördüğümüz “Bunu mu demek istediniz?” benzeri bir şekilde çalışan Soovle, Google, Wikipedia, Amazon.com, Yahoo!, Bing, YouTube ve answers.com sitelerinden bu verileri alıyor.
Übersuggest
Soovle mantığıyla çalışan Übersuggest, yazdığınız kelimelerin kombinasyonlarını size çıkarıyor ve aramanızın yanına gelen diğer anahtar kelimeleri size gösteriyor. Ancak Übersuggerst’i Soovle’dan ayrıan özelliği birçok farklı dilde hizmet vermesi ve sadece anahtar kelimelerde değil, görsellerde, haberlerde ve alışveriş gibi sekmelerde de hizmet vermesi